3 Ocak 2014 Cuma

2014 ORTADOĞU SAVAŞLARI

Öner Döşer'in siyasi haritalarına baktığım da, aklıma şu geldi. 2014 yılında Ortadoğu da savaşların durmayacağı ki mühimmat dolu tır kamyonunun yakalanması da bunu gösteriyor. Şimdiden hazırlıklara başlanmış. Bu hazırlıklar da Türkiye çok büyük rol oynayacak yine her zaman ki gibi. Ancak bunu bu hükumetle yapmama kararı alınmış. Bu hükumet yolsuzlukları yeni yapmıyor ki, 11 yıldan beri yapıyor.

Bugün el kadı dediğimiz kişi ABD nin ajanı ve savaş finansörü görevinde aynı zamanda, iş başına getirdiği iktidardaki kişilere de finans sağlayan kişi bence. Nasıl ki Soros, iktidarları değiştirmek için siyasi finansörse el kadı da farklı bir finansör. Dün yapılan her şey mubahtı da neden bugün günah oldu. Çünkü ABD nin altın denizine attığı başkanlar, sonra kendilerini kaybediyorlar. Bu sadece bugünkü başbakana has bir olay değil. ABD nin tüm müttefiklerinde de geçerli bir neden.

Asıl mesele Ortadoğu da 2014 yılında çıkacak savaşı bugünkü iktidarla yapmak istememesi ABD nin. Onları ne savaş zengini, ne de kahraman yapmak istiyor. Sonra başına bela almamak için. Çünkü çok palazlandılar ve güçlendiler. Bu da eşyanın tabiatıyla doğru orantılı bir gelişme. Onları altın denizine soktuğu gibi, şimdi çamur denizine atıyor ABD. ben getirdiysem ben götürürüm diyor. Merkel'in Tayyib'in İsviçre bankalardaki hesabını ele geçirmesi gibi..

Savaş var Ortadoğu da yeni siyasi aktörlerle diyor ABD. Peki ABD de sürekli mi? hayır bana göre. 2014 Ortadoğu savaşları kapitalizmin sonunu getirecek. ABD nin de.

Bir haber okudum geçenler de, altın ve gümüş hızla yükselecek diyor. şunu da yazmış, para değişecek..para değerini yavaş yavaş yitirecek. Bunun nasıl olacağını henüz bilmiyoruz. 2012 yılına girerken değişim dönüşüm var diye seminerler verirken, bu şekilde olacağını kimse tahmin edemiyordu. Enerjiler çok hızlı akıyor ve değişim de öyle. Paranın da dönüşümü başlıyor. nasıl mı? onu henüz bilmiyoruz. Yaşamını insanın değerine değil de, paraya bağlayan kişi ve ülkeler hızla dibe doğru gidecekler. Paraya değer veren kişi, aslında kendine değer vermiyordur. Altın çağına bu zihniyetle girilmeyeceğine göre.. Çok yakında bu yitişi de göreceğiz..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikirlerinizi yazarsanız memnun olurum.
Teşekkürler...

back to top